Kulturni inkubator na Oživeli ulici 2014

V sredo, 27. avgusta 2014, se bomo s projektom "Kulturni inkubator pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji" predstavili na prireditvi Oživela ulica 2014, katere namen je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico.

Za to priložnost boste lahko izvedeli zanimivosti in se seznanili z dosežki projekta, ki ga izvajamo vse od junija 2013 in se zaključuje ravno v tem mesecu, predstavili pa vam bomo tudi Kulturni inkubator, prvi prostor v regiji za razvoj lastnih idej aktivnosti in programov na področju kulture, katerega cilji so dvig kreativnih in managerskih potencialov, povečanje števila aktivnosti na področju kulture ter mreženje kulturnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev. 

S svojimi raznolikimi dejavnostmi se bodo tako predstavili inkubiranci Kulturnega inkubatorja in ostala društva pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ na tem območju, kulinarično-kulturni dogodek pa bo popestrila tudi manjša različica glasbene skupine istRaNbuL, t. i. miNistRaNbuL.

Vabljeni v in pred e-Kavarno PiNA (Kidričeva 43, Koper) med 20.00 in 24.00!

KULTURA PRED INKUBATORJEM: Socialno podjetništvo kot priložnost kreiranja lastnega delovnega mesta

ponedeljek, 18. avgusta 2014ob 11.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper) izvedli delavnico na temo socialnega podjetništva kot priložnosti za ustvarjanje lastnega delovnega mesta. Gre za dvanajsto, zadnjo delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki jo organiziramo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Na delavnici se boste spoznali s pomenom in vlogo socialnega podjetništva v družbi, izvedeli boste, kdo je lahko socialni podjetnik, kakšne so bistvene značilnosti socialnega podjetništva, kakšen je pozitivni vpliv socialnega podjetništva na trg dela, kako pridobiti status socialnega podjetja, tipe socialnih podjetij, njihove vrednote in način poslovanja. Predstavljeni bodo primeri dobre prakse, podpornega okolja in možnosti financiranja. V zadnjem delu delavnice boste s pomočjo viharjenja možganov v skupinah oblikovali praktične primere socialnih podjetij.

Delavnico bo izvedla Jerica Korošaksvetovalka na področju samozaposlovanja in podjetništva (Zavod RS za zaposlovanje Območne službe Maribor).

Delavnica, ki bo trajala predvidoma dve uri, je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletnega obrazca ali po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!

KULTURA PRED INKUBATORJEM: Delavnica Srbsko ljudsko petje in ples

V ponedeljek, 30. 6. 2014, ob 18.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper) organizirali delavnico z naslovom »Srbsko ljudsko petje in ples«. Deveto delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM organiziramo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Delavnico bo izvedla mag. Vesna Bajić Stojiljković, predsednica Akademskega kulturno-umetniškega društva KOLO iz Kopra, skupaj s člani folklornih in pevskih skupin. Na delavnici se boste lahko naučili ljudske pesmi in korake ljudskih plesov iz Srbije.

Delavnica je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletnega obrazca (klikni na povezavo) ali po elektronski pošti na naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!

KULTURA PRED INKUBATORJEM: Program Erasmus+

V sredo, 23. julija 2014ob 11.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper) organizirali predstavitveno delavnico programa Erasmus+. Gre za deseto delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki jo organiziramo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Delavnico bo vodila Mojca Kambič iz Zavoda MOVIT (Slovenske nacionalne agencije programa Mladi v akciji).

Erasmus+ združuje sedem obstoječih programov EU na področjih izobraževanja, usposabljanja in mladih; prvič pa podpira tudi področje športa. Dostop do sredstev programa pa je, zaradi poenostavljenih pravil, lažji kot pri predhodnih programih.

Erasmus+ bo s transnacionalnimi partnerstvi med ustanovami in organizacijami na področju izobraževanja, usposabljanja in mladih spodbujal medsebojno sodelovanje in povezovanje izobraževanja s praktičnim delom v podjetjih, da bi tako premostili pomanjkanje usposobljenih kadrov v Evropi. Podpiral bo tudi nacionalna prizadevanja za modernizacijo sistemov izobraževanja, usposabljanja in drugih ukrepov za mlade. Na področju športa bo financiral konkretne projekte za reševanje čezmejnih izzivov, kot so boj proti vnaprejšnjemu dogovarjanju o izidih tekem, dopingu, nasilju in rasizmu.

Ukrepi programa so razporejeni v tri ključne ukrepe: 

  • Učna mobilnost posameznikov;
  • Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks;
  • Podpora za reformo politik.

Delavnica je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletnega obrazca (klikni na povezavo) ali po elektronski pošti na naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!

KULTURA PRED INKUBATORJEM: Makedonska kultura skozi glasbo in ples

V petek, 13. junija 2014, ob 18.00, bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper) organizirali delavnico z naslovom "Makedonska kultura skozi glasbo in ples". Gre za osmo delavnico iz sklopa dvanajstih, poimenovanih KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki potekajo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Na delavnici bodo člani Makedonskega kulturnega društva "Kočo Racin" Obala predstavili dejavnosti in zgodovino društva, Blaže Atanasov, vodja njihove folklorne skupine, pa bo izvedel delavnico makedonske folklore, na kateri se boste spoznali z zgodovino in pomenom ora (makedonskega kola) ter ga tudi zaplesali. 

Delavnica je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca (klikni na povezavo) ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!