KULTURA PRED INKUBATORJEM: Socialno podjetništvo kot priložnost kreiranja lastnega delovnega mesta

ponedeljek, 18. avgusta 2014ob 11.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper) izvedli delavnico na temo socialnega podjetništva kot priložnosti za ustvarjanje lastnega delovnega mesta. Gre za dvanajsto, zadnjo delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki jo organiziramo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Na delavnici se boste spoznali s pomenom in vlogo socialnega podjetništva v družbi, izvedeli boste, kdo je lahko socialni podjetnik, kakšne so bistvene značilnosti socialnega podjetništva, kakšen je pozitivni vpliv socialnega podjetništva na trg dela, kako pridobiti status socialnega podjetja, tipe socialnih podjetij, njihove vrednote in način poslovanja. Predstavljeni bodo primeri dobre prakse, podpornega okolja in možnosti financiranja. V zadnjem delu delavnice boste s pomočjo viharjenja možganov v skupinah oblikovali praktične primere socialnih podjetij.

Delavnico bo izvedla Jerica Korošaksvetovalka na področju samozaposlovanja in podjetništva (Zavod RS za zaposlovanje Območne službe Maribor).

Delavnica, ki bo trajala predvidoma dve uri, je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletnega obrazca ali po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!