Zaključni predstavitveni dogodek projekta, 27. 8. 2014

V sredo, 27. avgusta 2014, smo se s projektom "Kulturni inkubator pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji" predstavili na prireditvi Oživela ulica 2014, katere namen je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico.
Šlo je za zadnji predstavitveni dogodek projekta, saj se je ta zaključil konec avgusta 2014. Za to priložnost so se mimoidočim s svojimi raznolikimi dejavnostmi predstavili inkubiranci Kulturnega inkubatorja, prvega prostora v regiji za razvoj lastnih idej aktivnosti in programov na področju kulture, in ostala društva pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ na tem območju. Kulinarično-kulturni dogodek pa je popestrila tudi manjša različica glasbene skupine istRaNbuL, t. i. miNistRaNbuL.

View the embedded image gallery online at:
http://k-i.si/index.php/mediji#sigProGalleriac850b5f06b

Delavnica "Socialno podjetništvo kot priložnost kreiranja lastnega delovnega mesta", 18. 8. 2014

V ponedeljek, 18. avgusta 2014, smo v e-Kavarni PiNA izvedli delavnico na temo socialnega podjetništva kot priložnosti za ustvarjanje lastnega delovnega mesta. Gre za dvanajsto, zadnjo delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki smo jo organizirali v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".
Na delavnici so se udeleženke in udeleženci spoznali s pomenom in vlogo socialnega podjetništva v družbi, izvedeli so, kdo je lahko socialni podjetnik, kakšne so bistvene značilnosti socialnega podjetništva, kakšen je pozitivni vpliv socialnega podjetništva na trg dela, kako pridobiti status socialnega podjetja, tipe socialnih podjetij, njihove vrednote in način poslovanja. Predstavljeni so bili primeri dobre prakse, podpornega okolja in možnosti financiranja.
Delavnico je izvedla Jerica Korošak, svetovalka na področju samozaposlovanja in podjetništva (Zavod RS za zaposlovanje Območne službe Maribor).

View the embedded image gallery online at:
http://k-i.si/index.php/mediji#sigProGalleria7841fd45fd

Delavnica "Erasmus + praktični primeri", 7. 8. 2014

V četrtek, 7. avgusta 2014, smo v e-Kavarni PiNA predstavili praktične primere programa Erasmus+. Gre za enajsto delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki smo jo organizirali v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".
Na delavnici se je predstavilo praktične primere izvedbe mladinskih izmenjav, mednarodnih iniciativ in projektov Evropske prostovoljne službe (EVS). Preko primerov so tako udeleženke in udeleženci spoznali možnosti, ki jih program ponuja v praksi.
Delavnico je vodil Borut Jerman, univ. dipl. kulturolog in socialni antropolog, z več kot 10-letnimi izkušnjami na področju mladinskega dela in kulturnega managementa. Programski vodja KID PiNA, programski selektor Art kina Odeon Izola in vodja programskega odbora Festivala JEFF.

View the embedded image gallery online at:
http://k-i.si/index.php/mediji#sigProGalleria6661ef4be6