Partnerji

znak mkc 2b-150x83MKC Maribor

http://www.mkc.si/sl/

Mladinski kulturni center Maribor je javni zavod, ki ga je leta 1993 ustanovila Mestna občina Maribor. Zavod deluje na področju mladinske kulture in spremljajočih dejavnosti. Promovira in organizira kulturne programe, ki jih izvajajo mladi, in kulturne programe, ki so mladim namenjeni. S svojo programsko dejavnostjo omogoča umetniško in ustvarjalno delovanje mladih na različnih področjih, zagotavlja svetovanje, mentorsko pomoč in neformalno izobraževanje ter tehnično in infrastrukturno servisno pomoč. Zavod skrbi za negovanje medkulturnih stikov med mladimi iz Evrope in za vzpostavljanje kulturne in družbene identitete mladih v stiku z bogastvom nacionalne in evropske kulture. Pri izvajanju dejavnosti sodeluje zavod s sorodnimi institucijami s področja kulture in mladinskega dela v Sloveniji in v tujini. Od leta 2006 upravlja kulturni inkubator.

Direktorica: Nina Arsenovič
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

hr istraHrvatsko kulturno-umetniško, prosvetno in športno društvo “Istra” Piran

Hrvatsko kulturno-umetniško, prosvetno in športno društvo “Istra” Piran je bilo ustanovljeno leta 1998. Gre za prostovoljno združenje fizičnih oseb, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju kulture, umetnosti, prosvete, športa in s tem prispevajo k bogatenju kulturnega življenja svojih članov in svojega okolja. Društvo si prizadeva za uspešno negovanje in predstavljanje hrvaške kulturne dediščine in tudi dediščine ostalih narodnosti na območju Slovenske Istre. Še posebej se zavzema za aktivno sodelovanje z lokalnimi oblastmi, javnimi ustanovami in zavodi ter njihovimi predstavniki v Republiki Sloveniji in Republiki Hrvaški na področjih vzgoje, izobraževanja in drugih kulturnih dejavnosti ter športa.

Predsednik: Joso Begić
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

iliriaKulturno društvo Albancev Slovenske Istre ILIRIA

http://www.iliria.si/slo/index.php

Kulturno društvo ILIRIA je bilo ustanovljeno leta 1998. Društvo deluje v RS na območju slovenske Istre in združuje posameznike z namenom razvijanja in udejstvovanja na kulturno-umetniškem področju. Društvo si želi s svojim delovanjem vzpodbujati še posebej poznavanje kulturnega in gospodarskega življenja Republike Kosovo, iskati možnosti za spodbujanje in realizacijo sodelovanja med organizacijami in ustanovami R Slovenije in R Kosova, posebej na področju kulture, športa in gospodarstva, ter spodbujati prizadevanja posameznikov, ki spodbujajo kulturno, športno in gospodarsko sodelovanje. V okviru društva delujejo naslednje sekcije: literarna, glasbena, dramska, športna in informativna.

Predsednik: Heset Ahmeti
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

logo 200 si AKUD KoloAkademsko kulturno-umetniško društvo KOLO

http://www.akudkolo.si/

Akademsko kulturno-umetniško društvo »KOLO« je prostovoljno in samostojno združenje, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničuje svoje interese na področju kulture in s tem prispeva k bogatenju kulturnega življenja v svojem okolju. Društvo izvaja kulturne, umetniške in izobraževalne vsebine, ter neguje ljudsko izročilo srbskega in drugih balkanskih narodov, ki živijo na Slovenski obali. Aktivnosti društva so usmerjene predvsem k poustvarjanju in predstavljanju bogate kulturne dediščine skozi ljudsko glasbo in ples. Društvo deluje v Kopru od novembra leta 2007.

Predsednica: Vesna Bajić Stojiljković
Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.